facebook pixel Pırlanta Hakkında Bunları Biliyor musunuz? - Ucuz Pırlanta - Ucuz Pırlanta

Pırlanta Hakkında Bunları Biliyor musunuz?



Pırlantaların asıl isimleri elmastır. Pırlanta yapılan kesime verilen isimdir. En genç pırlantalar 900 milyon yaşındadır ve en yaşlı pırlantalar ise 3,2 milyar yaşındadır.

Elmas olarak adlandırılan bu ürünler, pırlantaların rose cut adı verilen kesim tekniği ile (gül kesim) kesilmiş halidir.

İngilizce’de “Diamond” olarak adlandırılan pırlanta sözcüğü, Yunanca’da “fethedilemez” anlamını taşır. Yunanca’da bu kelime “Adamas” olarak yazılır.

Sol elinizin 4. parmağına yüzük takılması bir gelenektir. Bu gelenek Mısırlıların Vena Amoris (aşk damarı) adı verdikleri damarın bu parmakta olduğuna inanmasından gelmektedir. Bu parmağa takılan pırlantaların doğrudan kalbe ulaştığına ve enerji verdiğine inanılır.

Pırlanta Kesimini Kim Keşfetti

Pırlantalar aslında sert madenlerdir. Pırlanta kesimini ancak başka bir pırlanta kullanarak yapabilirsiniz.

Renk, karat ve berraklık gibi detayların her birini doğa belirler. Kesim, pırlantanın üzerinde insan eli ile yapılan tek işlemdir.

Günümüzde uygulanan pırlanta kesimi 1979 yılında Marcel Tolkosky tarafından keşfedilmiştir.

Dünyanın En Büyük Pırlantası

Dünyanın en büyük pırlantasının 545 karat olduğu ve adının “Golden Jubilee Diamond” olduğu kesinleşmiştir. Ancak değer olarak en yüksek 530 karata sahip olan “Cullinan I” bu pırlantadan daha büyük olarak kabul edilir. Bu durumun sebebi ise Golden Jubilee Diamond adı verilen pırlantanın kahverengi, Cullianan I pırlantasının renginin ise D renginde bir pırlanta olmasıdır.

Pırlantanın içerisinde meydana gelen ufak izler pırlantanın oluşumunda meydana gelir. Bu sebeple, izlere “doğanın parmak izleri” adı verilmektedir. Pırlantaların eşsiz olmasının sebebi de budur.

İlk Pırlantayı Kim Keşfetti?

Değerli taşların en koyu ve canlı renkleri aranırken, pırlantaların genellikle en renksiz olanları talep edilir.

Pırlantalar M.Ö. 800 yılında Hindistan’da keşfedilmiştir. Daha sonra ise 1726 yılında Afrika’da tekrar ortaya çıkartılmıştır. Dünyanın elmaslarının yarısından fazlasının Afrika’dan çıktığı bilinmektedir.